RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал Зеленського і Клімкіна отримав новий виток

Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Про це йдеться на сайті президента.

Як повідомив керівник Офісу президента Андрій Богдан, таке рішення Зеленський ухвалив у зв’язку з тим, що МЗС не поінформувало Главу держави про ноту Міністерства закордонних справ Російської Федерації від 25 червня, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку.

"Ураховуючи, що міністр закордонних справ України особисто несе відповідальність за стан справ у дорученій йому сфері, вважаю за необхідне порушити питання про здійснення дисциплінарного провадження стосовно міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, про результати якого поінформувати", – йдеться у листі глави держави.

Богдан також повідомив, що президент повторно спрямує до парламенту подання про звільнення Клімкіна.

Міністр МЗС водночас повідомив у відеозверненні на власній сторінці у Facebook, що йде у відпустку.

"Дякую всім за підтримку і розуміння. Важливо, що ми не потрапили в російську пастку. Але вважаю, що внутрішні дискусії повинні нас посилювати, а Росію - послаблювати. Тому прийняв рішення піти в політичну відпустку", - заявив він.

Клімкін підкреслив, що "саме зараз прийшов час будувати справжню політичну команду" і закликав приєднуватися до нього всіх, кому не подобається "нинішня політична бардак".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Павло Клімкін заявив, що його відомство мало повноваження без узгодження з президентом Володимиром Зеленським направляти відповідь на російську ноту щодо суду над полоненими українськими моряками.