RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Путін висунув умови миру на Донбасі: у Зеленського дали жорстку відповідь

Президент Росії Володимир Путін висунув цинічний ультиматум главі української держави Володимиру Зеленському, озвучивши умови для початку діалогу між Москвою і Києвом.

Про це пише видання Corriere della Sera.

"(Конструктивний діалог з Києвом) можливий, якщо Зеленський почне виконувати свої передвиборні обіцянки, включаючи встановлення прямих контактів з власними співвітчизниками на Донбасі, переставши називати їх сепаратистами. І українська влада повинна поважати Мінські угоди, а не ігнорувати їх", - прозвучала вимога.

Путін також стверджує, що "громадяни України чекають від Зеленського і його команди не заяв, а конкретних дій і змін на краще".

При цьому російський президент в стилі російської пропаганди заговорив про захист російської мови в Україні і "неонацизм":

"Насильницька українізація, заборони на використання рідної для мільйонів громадян України російської мови, включаючи викладання на ньому в вузах і школах, розгул неонацизму, громадянський конфлікт на південному сході країни, спроби колишньої влади зруйнувати крихкий міжконфесійний мир - це лише мала частина непривабливого "багажу" , з яким доведеться розбиратися новому президенту", - цинічно заявив він.

Він також висловився, що "київська влада повинні нарешті зрозуміти, що загальним інтересам відповідає не конфронтація між Росією і Україною, а розвиток прагматичного співробітництва на основі довіри і взаєморозуміння".

"Ми до цього готові", - заявив Путін.

Коментуючи заяви глави Кремля, радник Зеленського Микита Потураєв відповів, що, кажучи про сепаратистів, маються на увазі не жителі ОРДЛО, а підконтрольні Росії бойовики терористичних організацій ДНР і ЛНР.

"Путін говорив, що треба не обзивати людей і не називати їх сепаратистами. Ми і так всіх називаємо своїми іменами - маріонеток Путіна ми так називаємо. Ми не відторгаємо людей з окремих районів Донецької та Луганської областей - ми з ними говоримо", - пояснив він під час дискусії "Нова політика" на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", президенту України Володимиру Зеленському, перш ніж вести переговори з Кремлем, потрібно "домовитися всередині країни".