RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні спіймали військового шпигуна з Росії: прізвище та фото

В Україні викрили підполковника Національної гвардії (НГУ), який, маючи російське громадянство, накопичував на флеш-носіях великий обсяг секретної інформації щодо виконання бойових завдань підрозділами в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

Так, у 2014 році підполковник виїхав до окупованого Російською Федерацією Криму, отримав паспорт громадянина РФ, водійське посвідчення, став на військовий облік і в пільговому порядку оформив російську військову пенсію, оскільки в 1995 році в складі Збройних сил країни-агресора брав участь у бойових діях у Чечні.

У 2016 році підполковник влаштувався на військову службу в Головне управління Національної гвардії України за сприяння колишнього керівництва НГУ. Він отримав допуск до державної таємниці та ініціативно звернувся до командування про направлення його в район проведення антитерористичної операції.

Відзначається, що військовий зберігав на особистих флеш-носіях секретну інформацію щодо виконання бойових завдань у зоні АТО.

"Співробітники військової контррозвідки СБУ вилучили з незаконного обігу виявлені носії інформації, підполковник відсторонений від виконання службових обов'язків, отримані щодо нього матеріали передано в органи досудового розслідування", - сказано в повідомленні.

У той же час популярний блогер Necro Mancer припустив, що затриманий - це Ігор Тарасов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше західні журналісти розсекретили схему фінансування Росією бойовиків так званих ЛНР-ДНР, які воюють на Донбасі.

Крім того, у Вінницькій області СБУ розсекретила схему, завдяки якій бойовики безперешкодно опинялися на території України.

У минулому році Служба безпеки заявила, що викрила на фінансуванні терористичних організації в ОРДЛО екс-заступника голови Вищого Господарського суду.