RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство 5-річного Кирила: в справі з'явився неповнолітній підозрюваний

Правоохоронці повідомили про підозру у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова 16-річному підлітку.

Про це пише прес-служба прокуратури Київської області.

Як встановило розслідування, на місці скоєння злочину 31 травня знаходилися чотири людини. З них - двоє поліцейських, яким раніше повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, і двоє цивільних осіб, в тому числі неповнолітній.

Всі вони були на території домоволодіння одного з підозрюваних, де стріляли з вогнепальної зброї по мішенях в місцевості, де потрапили в 5-річного хлопчика. В результаті одного з пострілів, когось із цих осіб, дитина отримала смертельне поранення.

У кримінальному провадженні трьом особам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Також 18 липня прокуратурою Київської області погоджено ще одне повідомлення про підозру за частиною 4 статті 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї) 16-річному неповнолітньому, який також знаходився на місці стрілянини з іншими підозрюваними і теж стріляв зі зброї. Прокуратура клопотатиме в суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області поліцейські підстрелили п'ятирічного хлопчика Кирила Тлявова. Слідством встановлено, що правоохоронці в неробочий час у стані алкогольного сп'яніння розважалися, стріляючи в банки, поруч гуляли діти. Одна з куль потрапила в голову хлопчику, 3 червня він помер у реанімації.

Після того, що сталося, поліцейських звільнили зі служби. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого умисного приховування вбивства Кирила Тлявова співробітниками поліції.

Через вбивство дитини по всій Україні прокотилася хвиля протестів - люди вимагали жорсткого покарання для винних.

Загибель Кирила Тлявова розслідується за статтями "умисне вбивство дитини, вчинене групою осіб" і "грубе порушення громадського порядку, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, вчинене групою осіб" Кримінального кодексу України.

4 червня Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою працівникам патрульної поліції Івану Приходьку і Володимиру Петрівцю, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Як повідомляв "Апостроф", двоє поліцейських, яких підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому, в день скоєння злочину вживали спиртні напої протягом усього дня.