RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Безкарність вбиває: відео протестів по всій Україні через вбивство Кирила Тлявова

По усій Україні у вівторок та середу, 4-5 червня, о 19.00 відбулися акції протесту "Безкарність вбиває".

Протести стали реакцією на трагічну загибель 5-річного Кирила Тлявова, якого, за попередніми даними, з вогнепальної зброї поранили двоє п’яних поліцейських.

Протести відбулися, зокрема, у Києві, Черкасах, Харкові, Луцьку, Одесі та інших містах країни поблизу управлінь поліції.

В анонсі події на Facebook йдеться, що трагедія є "показником "ефективного управління" і так званої "реформи" МВС під керівництвом міністра Авакова".

Відео з Києва

"Апостроф" слідкує за подіями онлайн.

20:48 Відео з акції в Переяслав-Хмельницькому. Туди вирушило безліч активістів з Києва. Відзначимо, що акція там була досить гарячою. Зокрема, коли активісти стали писати на будівлі поліції "вбивці", вийшли правоохоронці зі щитами і відтіснили активістів. Після цього в поліцейських полетіли петарди і вибухові пакети. Втім, до серйозних сутичок справа не дійшла.

20:10 Відео і фото з акцій протесту з різних міст України.

Черкаси

Львів

Київ

Запоріжжя

Хуст

Харків

Вінниця

Луцьк

Одеса

Миколаїв

Тернопіль

19:20 Коротке відео про акцію у Львові.

19:06 Під будівлю МВС в Києві люди несуть дитячі іграшки та квіти. Активісти тримають плакати з вимогою про відставку Авакова.

19:00 У Києві на мітинг прийшла мама убитої в грудні 2017 року правозахисниці Ірини Ноздровскої. Вона у відчаї через те, що вбивці її дочки до сих пір не знайдені і погрожує, що останнім її кроком буде самоспалення під будівлею МВС.

18:57 Онлайн трансляція із Полтави.

18:50 Відео з акції в Кіровограді. До людей вийшов начальник Нацполіції області.

18:45 Тим часом стало відомо, що глава МВС Арсен Аваков і голова Нацполіціі Сергій Князєв зустрілися з родиною вбитого Кирила.

"Я вам обіцяю, що ми будемо уважно стежити за ходом розслідування і тісно комунікувати з ДБР і прокуратурою. Я сподіваюся, що суд призначить адекватне покарання", - сказав Аваков.

Як повідомляв "Апостроф", 31 травня у одну з лікарень Переяслав-Хмельницького доправили 5-річного хлопчика із травмою голови. Згодом лікарі встановили, що дитина отримала травму внаслідок пострілу з вогнепальної зброї.

Слідчі підозрюють, що винуватцями є двоє поліцейських, які влаштували стрілянину, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

У понеділок, 3 червня, стало відомо, що хлопчик помер у лікарні від отриманого поранення.

4 червня суд у Києві арештував на 60 діб обох підозрюваних у справі - Володимира Петровця та Івана Приходька.

Разом із тим, з'явилася інформація щодо нового підозрюваного.