RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Зеленському надійшла пропозиція щодо найпотужнішого в країні бойового корабля: фото

Міністр оборони України Степан Полторак запропонував президенту Володимиру Зеленському добудувати перший український корвет ін. 58250 "Володимир Великий" на потужностях державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод".

Про це повідомляє Livejournal.

В даний час недобудований корвет знаходиться на Чорноморському суднобудівному заводі, його почали будувати ще в 2011 році. Відомо, що Міноборони має намір закінчити роботи по зварюванню корпуса на ЧСЗ, а після перевезти конструкцію на ДП "Миколаївський суднобудівний завод". Степан Полторак уточнив, що ВМФ України необхідно 4 таких корвета.

"Ми працюємо над створенням корвета за стандартами НАТО ... Корпус готовий на 80%, а корвет в цілому на 32%. Потрібно 2 мільярди 240 мільйонів. Рішенням колегії виконання цієї програми призупинили в червні 2014 року. Для початку робіт нам потрібно близько мільярда гривень, це щоб відновити програму будівництва. Всього для повного оснащення навігацією, обладнанням з добудовою потрібно 5,8 мільярда гривень. Думаю, що з урахуванням нашого озброєння ціна зменшиться. Другий корвет буде менше коштувати ", - розповів міністр оборони.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові збираються закупити мультимедійні тренажери для розрахунківзенітно-ракетного комплексу "Бук-М1".