RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Стало відомо про загибель українця на траулері "Іван Голубець": названо прізвище

На траулері "Іван Голубець" , де 20 липня сталася пожежа, загинув уродженець України Олег Нікулєску.

Про це повідомляють в групі "Саратовські новини" в Facebook.

Так, 25 липня судно з мореплавцями, що вижили, повернеться в Україну. Однак той рейс став останнім для 39-річного моряка, який служив мотористом, коли траулер загорівся, як раз була його зміна.

За даними громадського діяча Віталія Іщенка, Олег Нікулєсу залишився в машинному відділенні судна й згорів там. Він народився 18 червня 1980 року в селі Фараонівка/Пшеничне, Одеської області.

"Він був як раз на зміні. Чергував - 4 години через вісім. Працювали біля порту Нуадібу, Мавританія.

"Судно затонуло на такій глибині, з якої, кажуть моряки, - їх там зазвичай не дістають. Африка, життя там нічого не варте. Олег залишився тим "невідомим моряком", які десятками тисяч зараз в рейсі, без страховки і гарантій для здоров'я. Примітно - публічного сповіщення від нашого МЗС чи МВС досі немає. Росіяни про керченських матросів пару слів сказали. Вони живі. А навіщо міністрам париться про простих остен байтерів? Ну, не вони ж нас відправляють по всім світам без страховки і гарантій повернути хоча б тіло рідним... ", - написав він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 23 липня двох курсантів керченського морського університету, які перебували на океанському траулері "Іван Голубець", на якому виникла пожежа біля берегів Мавританії, евакуювали.