RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Україна відреагувала на знищення храму ПЦУ в Криму

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України закликало міжнародну спільноту посилити тиск на Росію через знищення кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги в окупованому Сімферополі.

Про це йдеться на сайті міністерства.

Як повідомили у відомстві, 24 липня в Українській православній церкві (ПЦУ) в м. Сімферополі було викрадено церковні речі.

А місяць тому, 28 червня, судова система окупаційної влади РФ зобов'язала Кримську єпархію Української православної церкви передати приміщення, де знаходиться і єпархія, і кафедральний собор так званому "міністерству майнових і земельних відносин Криму".

"Без відома Кримської єпархії будівельники розібрали дах, що призвело до затоплення церковного приміщення та псування майна, довкола будівлі встановили паркан, витягли вікна та двері. Всі ці так звані ремонтні роботи проводяться за вказівкою окупаційної влади, а саме так званого "міністерства майнових та земельних відносин Республіки Крим". Наразі кафедральний собор перебуває у жахливому, напівзруйнованому стані. Такий розвиток подій по відношенню до релігійної громади Української православної церкви (ПЦУ) є абсолютно прогнозованим, оскільки систематичний тиск та переслідування триває з перших днів окупації Кримського півострову РФ", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що вся відповідальність за скоєне, згідно з міжнародним правом, лежить на Російській Федерації.

"МТОТ звертає увагу на необхідності консолідації спільних зусиль з міжнародними партнерами з метою вжиття подальших кроків для посилення тиску на Російську Федерацію через порушення нею положень міжнародного права, яке захищає право на сповідання віри, здійснення релігійних обрядів і захисту від дискримінації, а також право віруючих на участь в релігійних обрядах та демонстрацію своїх релігійних поглядів", - повідомили у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", підконтрольний російським окупантам суд в Криму прийняв рішення відібрати у Кримської єпархії канонічної Православної церкви України її головний храм, кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі.