RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Діє в темряві: Росія влаштувала в Азовському морі нові провокації проти України

Бійці ЗСУ помітили дивні провокативні дії з боку берегової охорони ФСБ РФ у Маріупольському районі Азовського моря.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Упродовж двох діб, приблизно в однакові часові періоди, після 21.00, в Маріупольському районі Азовського моря тактичні групи катерів Маріупольського загону морської охорони зі складу Об’єднаних сил спостерігають незвичне явище.

"З напрямку, де розпізнаний один з кораблів Берегової охорони ФСБ РФ, що тримається на певній відстані, з настанням темряви відбувається освітлення катерів Морської охорони Держприкордонслужби України променем зеленого кольору. Так звані сеанси освітлення тривають по декілька хвилин. Шкоди здоров’ю екіпажів та виходу з ладу технічних засобів після впливу променя не зафіксовано. Однак, беручи до уваги, що подібні явища мали місце на лінії розмежування на суходолі, вжито відповідних заходів із захисту життя та здоров’я персоналу", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом повідомлено територіальні підрозділи військової прокуратури, Національної поліції та СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", у четвер, 25 липня, Служба безпеки України затримала російський танкер "NEYMA", який брав участь у блокуванні військових кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року, коли були захоплені 24 українських моряка.