RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Використовують авіацію і ядерну зброю: у Зеленського розповіли, як Росія готується до масштабної війни

У Росії є кілька сценаріїв розвитку збройної агресії проти України в найближчі роки.

Про це йдеться в матеріалі видання "Радіо Свобода", автори якого посилаються на недавню заяву Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Найнебезпечнішим фахівці назвали варіант повномасштабного застосування військової сили з боку Росії. Реалізовуватися цей сценарій буде в найкоротші терміни, щоб мінімізувати опір. Для знищення важливих військових і економічних цілей можуть бути використані авіаційні удари.

Експерти відзначають, що в даний момент кількість літаків тактичної авіації в прикордонних з Україною районах досягла п'ятисот одиниць, а військових вертольотів - понад триста.

"Я переконаний на сто відсотків, що перший етап - це проведення повномасштабної повітряної операції. Там бере участь не тільки авіація. Там беруть участь і ракетні війська, і артилерія, засоби радіоелектронної боротьби. Вони від цього не відмовилися. Ми до цього повинні готуватися і говорити про це абсолютно відкрито ", - сказав помічник керівника Офісу президента України Іван Апаршин.

Другим етапом повномасштабної вторгнення може стати сухопутна операція. За даними розвідки, в 2018 році Росія зосередила на українсько-російському кордоні, а також на окупованих територіях понад вісімдесят тисяч військовослужбовців, а з 2016 року в Південному військовому окрузі Росії були створені три нові мотострілкові дивізії.

"Вони сьогодні відмовляються від бригадної системи управління і переходять на дивізійну систему. Вони відмовилися від оперативних командувань і перейшли на військові округи знову. У них створені два оперативно-стратегічних напрямки. Все це говорить про те, що це угруповання військ готується до війни", - додав Апаршин.

Не виключено, що РФ буде використовувати нестратегічні, тобто менш потужні ядерні боєзаряди. Так, на даний момент в окупованому Криму знаходяться п'ять кораблів, шість підводних човнів і 12 бомбардувальників, здатних нести ракети з ядерною боєзарядів.

У розвідці впевнені, що Росія може здійснити три тисячі пусків високоточних ракет.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що рейтинг Путіна впав на нове історичне дно до 20-річчя його правління .