RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бойовики укріплюються біля моста в Станиці Луганській: з'явилися тривожні дані

Бойовики в Станиці Луганській встановили біля мосту контейнер, навколо якого знаходяться шини з піском.

Про це повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

З ініціативи української сторони відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи з запрошенням представників ОРДЛО. Під час скайп-зустрічі обговорювався початок ремонту моста в Станиці Луганській.

"Демонтаж на мосту фортифікаційних споруд і прапори квазігугрупувань ОРДЛО є необхідною умовою для початку відновлення моста - без цього ми не можемо почати відновлення переходу. СММ ОБСЄ показала виконання українською стороною взятих на себе зобов'язань по розмінуванню і готовність розпочати ремонтно-відновлювальні роботи переходу. Водночас СММ ОБСЄ констатувала: НЗФ ОРДЛО не виконали взятих на себе зобов'язань по демонтажу фортифікаційних споруд, зате встановили на цій ділянці контейнер, навколо якого знаходяться шини з піском, які фактично стали ще одною фортифікаційною спорудою, встановленою всупереч Рамковому рішенню ТКГ ", - написала Оліфер.

За її словами, українська сторона детально проінформувала про хід підготовки до відновлення моста. Підготовчі роботи для цього вже розпочаті. Будівельники готові відновлювати міст цілодобово, в режимі 24/7, для того, щоб всі роботи були завершені до кінця осені. Українська сторона закликала ОБСЄ і РФ забезпечити належні умови для ведення ремонту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Мар'ян Кушнір звернув увагу, що в місці розведення озброєння в районі Станиці Луганської ніхто не розбирає військові конструкції, що планувалося робити спочатку.