RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

"Довірених осіб" Зеленського спіймали на величезному хабарі: фото і відео

У Києві група шахраїв з чотирьох чоловіків представлялася довіреними особами президента України Володимира Зеленського і вимагала величезний хабар.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на сторінці в Facebook.

Гроші вони вимагали у колишнього співробітника ДП "Укрспецекспорт". Сума досить значна - 570 тисяч доларів.

"Група недешевих і непростих шахраїв в складі чотирьох чоловіків, за попередньою змовою між собою, в період з липня по 30 серпня 2019 року ... вимагали від колишнього співробітника ДП "Укрспецекспорт" передати їм грошові кошти в сумі 570 тисяч доларів за вирішення на вищому державному рівні питання про призначення цієї особи на керівну посаду в Державний концерн "Укроборонпром", - написав Матіос.

Злочинці були затримані 30 серпня в одному з офісів навпроти будівлі Офісу президента, коли їм передавали хабар в розмірі 250 тисяч доларів.

Їх підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великих розмірах).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що заступник голови МінВОТ Юрій Гримчак стверджує, що не причетний до хабарництва, а раніше відмовлявся від значно більших сум, ніж та, за яку він був затриманий.