RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Мріють втекти: з'явилася сумна розповідь про життя в Криму

В Армянську(окупований Російською Федерацією Крим) місцеві жителі знову скаржаться на забруднене повітря: за їхніми словами, запах хімікатів з'явився ввечері 29 серпня.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Громадський активіст Сергій Акімов заявляє, що окупанти насправді не контролюють ситуацію.

"Сьогодні 99% жителів Армянська із задоволенням би поїхали, але квартири там ніхто не купує, а місцевим нічого не залишається робити, як жити там. Вони розуміють, що труять своє здоров'я, своїх дітей, і ще невідомо, як це далі відіб'ється на здоров'ї дітей", - сказав він.

У свою чергу, активістка Катерина Пивовар зазначає, що повітря в місті зараз забруднене, як рік тому, тільки в порівняно меншому ступені.

"Скарг вже досить багато, і зараз стан моїх дітей такий же, як був у серпні 2018-го: знову висип, кашель, печіння в очах, але не завжди, а з періодичністю, у вечірній час і в нічний. Є запах сірки і солодкуватий присмак у роті. Приїжджі в жаху, запитують, що у нас тут відбувається, тому що у них за три дні стан погіршився. У багатьох загострюються хронічні захворювання, вони відчувають, що тут щось не так. Точно такий же жирний наліт у під'їзді, на вікнах, на машинах", - зазначила вона.

Нагадаємо, екологічна катастрофа в місті Армянськ через аварію на заводі "Кримський титан" сталася в серпні 2018 року. У мережі опублікували безліч фотографій з наслідкамивикиду невідомої хімічної речовини в повітря.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росією Криму в місті Армянськ після забрудненого повітря жителі скаржаться на брудну воду з крана.