RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Замах на ректора під Тернополем: в поліції назвали головні версії

У поліції розглядають кілька версій нападу на ректора Тернопільського економічного університету Андрія Крисоватого.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол, передає УНІАН.

"В даний час потерпілий ще не давав свідчень. Слідчі розробляють кілька версій, зокрема, особистої помсти, вимагання коштів і через конфлікти, пов'язані із землею університету", - сказав Богомол.

Він уточнив, що вибуховий пристрій було закладено при вході у двір будинку Крисоватого близько 2 години ночі.

"У потерпілого в результаті вибуху розірвало кисть лівої руки, у дружини - осколкові поранення. Стан обох - важкий, але стабільний, загрози їхньому життю немає", - додав він.

При цьому Богомол уточнив, що може бути загроза життю іншим жителям міста, оскільки бачить серійність у вибухах.

"Сьогоднішній інцидент я пов'язую з тим, що мав місце місяць тому в центрі Тернополя, коли спрацювала вибухівка в подарунковій коробці на капоті іномарки ... Не виключаємо появи чергових вибухових пристроїв біля автомобілів або місць проживання. Сьогодні ми проведемо засідання обласного антитерористичного центру, в під час якого особлива увага звертається на інформування людей, а особливо дітей, про заходи безпеки. В цілому закликаємо всіх, хто бачить щось підозріле, одразу звертатися в поліцію", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше став відомий текст в записці, яку залишили вбивці у дворі ректора Тернопільського вузу разом з вибуховим пристроєм.