RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Жодних привілеїв: влада показала умови, в яких Зайцева відбуває покарання

Учасниця кривавого ДТП в Харкові Олена Зайцева знаходиться в колонії зі звичайними умовами утримання, а не з привілейованими.

Про це повідомили в прес-службі Державної кримінально-виконавчої служби України.

"Адміністрація ГУВС України спростовує поширену деякими ЗМІ інформацію про направлення засудженої Зайцевої в установи виконання покарань з привілейованими умовами утримання", - йдеться в повідомленні.

Тут відзначили, що скоєне Зайцевоя є злочином, вчиненим з необережності.

"У Державній кримінально-виконавчій службі України існує тільки один сектор мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання для жінок, вперше засуджених до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності, при державній установі "Покровський виправний центр (№ 79)", - додали в відомстві.

У ГУВС запевняють, що порядок і умови відбування покарання у зазначеному секторі організовано відповідно до вимог кримінально-виконавчого законодавства.

Також відомство опублікувало фотографії з різних колоній України, які мало схожі на місця позбавлення волі. Фотографії колонії Зайцевої тут не показали.

Разом з тим, адвокат Зайцевої Лариса Матвєєва в Facebook написала, що їй так і не відповіли про те, де зараз перебуває її підзахисна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Зайцева відбуває покарання за ДТП в "гуртожитку" без роб і решіток на вікнах.