RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Одній з жертв 27 років: фото і прізвища російських офіцерів, які загинули під час вибуху в Сирії

Стали відомі прізвища трьох російських військових, які загинули в Сирії в ході розвідувальної операції через підрив міни.

Про це повідомляє видання "РБК".

Також в мережі з'явився знімок загиблих - три портрети в рамках з чорними стрічками на столі, до яких покладено квіти. Військовослужбовці загинули 3 вересня, коли група з восьми чоловік проводила розвідку. Недалеко від позицій сирійських військ вони розділилися на дві підгрупи. Одна підгрупа потрапила під спрацьовування міни (типу ОЗМ-72, осколкова загороджувальна міна). Друга група почала їх порятунок. В результаті стався ще один підрив.

Раніше в Міноборони РФ цю інформацію не підтвердили: "Інформація, поширена одним з російських ЗМІ, про нібито загибель військовослужбовців ЗС РФ не відповідає дійсності"

За словами співрозмовника "РБК", три людини загинули, двоє отримали поранення. Загинули старший лейтенант Кирило Ніконов, капітан Дмитро Сисков і майор Роман Міцик. За даними джерела, вони служили в Силах спеціальних операцій ЗС Росії.

Кирилу Ніконову було 27 років. Знайомі військового з посиланням на його батьків розповіли, що Ніконов підірвався на міні. Він народився в Волгодонську (Ростовська область, Росія). Молода людина служила у військовій частині в Підмосков'ї. У нього залишилися дружина і двоє дітей. Поховання плануються 7 вересня, на Алеї військової слави Волгодонська. В адміністрації міста повідомили, що не мають офіційної інформації про загибель Кирила Ніконова.

Інформації про Дмитра Сискова і Романа Міцика поки немає.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі з'явилося відео з провінції Ідліб в Сирії, де Росія завдала ряд нових авіаударів по мирних населених пунктах.