RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Під Миколаєвом небезпечний злочинець захопив заручницю: подробиці моторошної НП і фото

У п'ятницю, 6 вересня, в Миколаївській області зловмисник обікрав квартиру, а потім взяв у заручниці свою квартирантку.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Правоохоронцям міста Южноукраїнськ надійшов дзвінок від 33-річної місцевої жительки про те, що в її відсутність невідомий проник в її квартиру. Вона зазначила, що злодій вкрав у неї золоті прикраси, гроші та мобільний телефон.

На місце події прибули співробітники слідчо-оперативної групи і експерт. Сержант поліції Костянтин Безух і дільничний офіцер поліції старший лейтенант Костянтин Сорока почали проводити обхід багатоповерхових будинків. Вони почули в одній з квартир жіночий крик про допомогу. Увійшовши до приміщення, правоохоронці побачили чоловіка, який тримав ніж біля шиї жінки і, штовхаючи її силою до балкону, висловлював намір вистрибнути разом з нею.

Не гаючи часу на роздуми, Безух кинувся до зловмисника, який разом з жертвою знаходився вже на балконі сьомого поверху і готувався стрибнути з нього. Поліцейський встиг вирвати жінку з рук нападника, та й його самого врятував від падіння, коли він все ж зробив спробу вистрибнути. Однак злодій дістав ніж і при затриманні завдав поліцейському ножове поранення правої руки.

Як з'ясувалося, раніше судимий за майнові злочини чоловік дійсно здійснив квартирну крадіжку в сусідньому з власним будинком. Перебуваючи у себе вдома, він побачив, що поліцейські розшукують злочинця. Тому, не бажаючи бути викритим в квартирній крадіжці, бувалий злодій пригрозив своїй 29-річній квартирантці ножем, щоб остання сиділа тихо. Але почувши, як поліцейські стукають в двері їхньої квартири, жінка не розгубилася і щосили покликала на допомогу.

У будинку зловмисника було виявлено викрадене їм майно потерпілої - золоті сережки, кільце, гроші і мобільний телефон, яким він ще не встиг розпорядитися.

Поліцейський, який отримав поранення, був доставлений в лікарню, де медики надали йому невідкладну допомогу.

Зловмисник затриманий в порядку статті 208 КПК України. Ним виявився 36-річний житель Южноукраїнська, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, нещодавно звільнився з місць позбавлення волі і має непогашену судимість.

Після проведення необхідних слідчих дій потерпілій буде повернуто її майно.

Зараз в місцевій прокуратурі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених частиною 3 статті 185 КК України "Крадіжка" і частиною 2 статті 345 КК України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". Згідно з санкціями статей йому загрожує покарання від обмеження свободи на строк до п'яти років до позбавлення волі на строк до шести років.

Як повідомляв "Апостроф", 7 липня під час візиту президента України Володимира Зеленського в Одесу, у місті невідомий захопив у заручниці співробітниць кредитного установи.