RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Тортури струмом і хороші люди: звільнений з полону в'язень Кремля здивував словами про росіян, відео

Звільнений в'язень Кремля українець Микола Карпюк детально розповів про те, що йому довелося пережити в російській в'язниці.

Він визнав, що його особисто не раз катували. Також він бачив, як знущаються над іншими ув'язненими.

"Чотири ночі вивозили мене. Підключали електричний струм ... Але коли сам переносиш - це одна справа. А коли чуєш, як знущаються над іншими - набагато складніше", - сказав він.

Полоненим, яких виводили на допити, надягали на голову кульки і обмотували скотчем. Після цього в камері в'язнів приковували наручниками, ставили на коліна і не давали спати.

"І цей крик мента: "На коліна! Чи не спати!" А той бідолаха стогне, просить: "Дайте мені папір, я напишу все, що від мене потрібно. Дайте мені поспати просто". Ось найстрашніше, я це не забуду ніколи", - додав Карпюк.

Також він зазначив, що вважає росіян хорошими людьми.

"Я спілкувався з заарештованими ... Це дуже хороші люди. У них колосальний потенціал душі. Я їм казав: російські, я вас не розумію, для чого вам це рабство. Ви ж в рабстві не можете себе розвивати. Вони розуміли це. Але система, структура, коли КДБ контролюють всіх ..." - розповів він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія не визнає своєї участі у війни на сході України, тому в обміні не беруть участь військовополонені на окупованому Донбасі.