RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Дітей терміново забирали зі шкіл: з'явилася розповідь свідків вибухів на військових складах в Калинівці

Мешканці села, розташованого неподалік від Калинівки (Вінницька область), де на військових складах в середу, 11 вересня, прогриміла серія з десяти вибухів, через кілька хвилин після НП, почали евакуюватися.

Про це пише "Обозреватель".

Як розповів сільський голова цього села Андрій Вовк, близько 12 години дня 11 вересня почулися вибухи, в селі почалася паніка.

"Вибухи були не настільки потужними, щоб вибити скло, але їх було дуже добре чутно", - додав він.

При цьому, багато місцевих жителів поспіхом почали залишати село на автомобілях. Але вже через кілька годин, коли стало зрозуміло, що "пожежу локалізовано і ситуація під контролем", вони почали повертатися назад.

"Диму у нас в селі не було, тому що вибухи сталися з протилежного від села боку, вітер теж дув не в нашу сторону", - розповів сільський голова.

За його словами, незважаючи на це, "всіх дітей зі школи відправили по домівках" із завданням зібрати все необхідне на випадок евакуації.

Відзначимо, що це вже друга НП на військових складах в Калинівці. Перша відбулася в ніч з 26 на 27 вересня 2017 року. Детальніше про неї, читайте в матеріалі "Апострофа": Потужна пожежа і вибухи на складі боєприпасів під Вінницею: головні подробиці фото і відео.