RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Силовики Путіна затримали українця на адмінкордоні з Кримом: перші подробиці

Окупанти в Криму затримали на адмінкордоні українця, який, за їхніми словами, "спробував в'їхати за чужим паспортом" на півострів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Чоловіка затримали на кримському пункті пропуску "Джанкой", який підконтрольний зараз російським службам.

"У бесіді з прикордонниками 25-річний житель Мелітополя зізнався, що прямував до Росії на заробітки по позиченому у товариша паспорту, так як свій загубив. Молода людина планувала повернути документ істинному власнику після успішного перетину кордону, відправивши його попутним транспортом", - йдеться в повідомленні відомства.

В управлінні ФСБ порушили відносно чоловіка кримінальну справу, йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Підтвердження даної інформації з інших джерел немає. Ім'я та прізвище заарештованого не повідомляється.

Відзначають, що в Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, так як російська сторона не відкриває їх персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують зв'язок з окупантами.

Як повідомляв "Апостроф", на кордоні з Росією прикордонний загін під час патрулювання затримав двох іноземців, які, за їхніми словами, втекли з Росії через політичні переслідування.