RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Елітні маєтки по 4 тис. грн: екс-топ-чиновників митниці викрили в нахабній схемі в Конча-Заспі, відео

Колишні топ-чиновники української митниці арендують елітні маєтки в Конча-Заспі під Києвом за смішні грощі 4-7 тис. грн на місяць.

Як йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші", екс чиновники митниці "окупували" тут реабілітаційний центр "Конча-Заспа" Державної митної служби.

В розслідуванні йдеться, що ще в 2000 році Київська міська рада безкоштовно передала Державній митній службі в постійне користування 15 гектарів землі. Зараз ця ділянка коштує майже 300 мільйонів гривень.

Митники вирішили побудувати тут реабілітаційний центр "Конча-Заспа", на території якого звели 28 будинків - 9 дерев'яних і 19 цегляних, підстанцію і свердловину. На роботи було витрачено 19 мільйонів гривень.

В розслідуванні журналісти відзначають, що будинки тут арендують колишній головний інспектор Київської регіональної митниці Олег Суршко, начальник Київської регіональної митниці Геннадій Романенко, колишній віце-спікер Верховної Ради Ігор Калєтнік, голова профспілки митників Ігор Тимофєєв і колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Усі вони підписали угоди по оренді будинків до 2026-2033 років. При цьому платять вони смішні суми - від 4360 до 6770 гривень в місяць.

Нагадаємо, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський подав до суду на програму "Наші гроші" з Денисом Бигусом, журналісти якої звинуватили його в участі в корупційній схемі контрабандних поставок комплектуючих з РФ за завищеними цінами.