RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Україна висунула жорсткі умови по Донбасу в Мінську: в Росії влаштували істерику

Під час переговорів у Мінську українська сторона озвучила представникам окупованих територій і РФ нові жорсткі вимоги по Донбасу.

Як повідомила в Facebook прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, Україна наполягає на розпуску самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", повному припиненні вогню, забезпеченні ефективного моніторингу ОБСЄ на всій українській території і виведенні всіх іноземних збройних формувань.

Також Україна вважає, що бойовики повинні сприяти розведенню сил уздовж всієї лінії зіткнення.

Крім того, зазначає Оліфер, бойовики повинні забезпечити роботу ЦВК України, українських партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів на окупованих територіях.

У РФ вже встигли відповісти на такі жорсткі вимоги. Член комітету СФ з міжнародних справ Сергій Цеков назвав такі вимоги "порушенням домовленостей". За його словами, якщо Київ озвучив свою офіційну позицію, то "в процесі мирного врегулювання на Донбасі можна ставити крапку".

У мережі також активно коментують підсумки переговорів в Мінську. Блогер Денис Казанський впевнений, що РФ не піде на розпуск "ДНР" і "ЛНР", а значить це говорить про те, що Мінські домовленості себе вичерпали.

Нагадаємо, що спецпредставник ОБСЄ на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Мартін Сайдік підтвердив, що число порушень перемир'я на Донбасі різко зросло.