RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Бойовий медик ЗСУ розповів про "пекло" на передовій і порятунок поранених

Бойовий медик Володимир з позивним "Гагарін", який до війни на Донбасі працював нейрохірургом в Харкові і має за плечима 13 років стажу, розповів, в яких важких умовах доводиться рятувати поранених бійців ЗСУ.

Його розповідь публікує "Апостроф" з посиланням на Армія Inform.

"У порятунку поранених важливу роль відіграє не тільки медик, а й водій медевака, в нашому випадку "мотолиги", – говорить він. Пам’ятаю, як минулого року ми вивезли одразу вісім поранених під серйозним артобстрілом. Голови підняти не могли. Тільки завдяки водію ми залишились цілими і змогли позабирати всіх".

За його словами, в той день бій почався з самого ранку, близько шести.

"Практично одразу ожила моя рація: "Ханой, 300!" Тільки ми вивезли одного пораненого, як до нас побігли люди, всі в крові, але не важкі… Кричать: "На нас увагу не звертайте, важкі – там, метрів за 100-150 у бік противника". Ну що робити? Ми туди. Прибігли, а там двоє дуже важких, в уламках – від маківки до п’ят. Вогонь – проливний. Ми дуже швидко бігли, четверо хлопців мені допомагали, та дорогою двоє з них також хапанули свинцю…" - ділиться спогадами військовий.

Як уточнює медик, таким чином в "мотолизі" виявилисяопинилися вже п'ятеро поранених.

"Ми розуміли, що треба швидко тікати, бо мотолига своїм звуком дратує ворога. Тільки вискочили в безпечніше місце, як знову ожила рація – "Трьохсоті!" Мчиш із думкою: "Хто? Хто цього разу? Тільки б устигнути. Якщо витягнемо живим, то зробимо все можливе й неможливе, аби врятувати. Тільки б устигнути… Так ми назбирали вісім чоловік у машині… Всі, кого забрали, – вижили. Більшість повернулись до строю. Тож, яка може бути пенсія?" - закінчує свою розповідь Володимир.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про трагічну смерть молодого ветерана АТО Миколи Мучинського.