RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Який сором: мережі розгнівала заява штабу ООС про "тишу" в Золотому

У мережі бурхливо відреагували на заяву штабу ООС про те, що в районі Золотого, де почалося розведення сил, не було обстрілів.

Інформація була опублікована на сторінці штабу в Facebook.

Заява штабу прокоментував учасник війни на Донбасі, співробітник Українського інституту національної пам'яті Роман Кулик.

"Ситуацію з явним обманом про обстріл ділянки розведення все ж слід було якось пояснити - і знайшли простий вихід. Кивнули на СММ ОБСЄ. Нібито вони не зафіксували. Як зручно і просто. Коли є гостра політична потреба - не довіряємо власній армії, що фіксує обстріли в свою сторону. Ламаємо ООС і спираємося на дані ОБСЄ, "пильність" і скрупульозність яких вже давно стали мемом і предметом для жартів армійців. за такою схемою можна проводити хоча б і "вибори" по формулі Штайнмайера - завжди в разі скандалу можна кивати на ОБСЄ. Фейспалм і сором", - написав Кулик.

"Тобто ОБСЄ, де немає жодного українця і десятки росіян, і живе на путінські гроші, розповідає нам, що "нічого не було". Та невже??", "Ну це звичайно все змінює. Це в кілометрі від місця розведення окупанти агресивні. А в місці розведення мирні і теж втомилися від війни!", - пишуть люди в коментарях до посту штабу ООС.

Раніше в мережі з'явилася карта розведення сил на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео, як бойовики так званої ЛНР створюють ілюзію розведення сил.