RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Потужний вибух на заводі в Дніпрі: з'явилися нові подробиці і кадри з місця

Керівництво ДСНС не пускали на територію заводу "Потоки", де 28 жовтня стався сильний вибух.

Про це повідомляє ТСН.

Вибух був настільки потужним, що в небі блиснув яскравий спалах, а поштовх нагадав землетрус, через який в будинках захиталися люстри. Вибух був такої сили, що рознесло дах і стіни залізобетонної будівлі.

Відразу після вибуху на території нового олійно-екстракційного заводу почалася пожежа. Потім загорілися склади з сировиною на площі понад двісті квадратних метрів.

На територію заводу пропустили тільки пожежних, без керівництва ДСНС. У телефонному режимі фахівці намагалися встановити, що саме сталося.

"Могла бути пилоповітряна суміш. Могла бути газоповітряна суміш. Може, у них балони з пропаном. І те, і інше вибухає з великою силою. Сильніше, ніж тротил вибухає", - сказав Олександр Шевченко, заступник начальника ГУ ДСНС в Дніпропетровській області.

За попередніми даними, в результаті інциденту загиблих і постраждалих немає. Що саме вибухнуло і які наслідки для навколишнього середовища, зараз встановлюють експерти та правоохоронці.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Відзначають, що маслоекстракційний завод відкрили рік тому. Влітку цього року власник заявив, що на додачу запрацює електростанція на біопаливі. Пуски були заплановані саме на осінь. Електростанція, по оголошеному плану, повинна переробляти близько 350 тонн лушпиння на добу. Вона повинна була стати найпотужнішою в Україні електростанцією на біопаливі.

У той же час жителі району виходили на акції протесту зі скаргами на забруднення повітря.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Сумах прогримів сильний вибух на підприємстві. Вибух стався на корковому заводі, розташованому по вулиці Лінійній. За попередньою інформацією, постраждали десять осіб.