RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зіштовхують лобами: розкрито небезпечний план Кремля щодо захоплення влади в Україні

Росія намагається розхитати ситуацію в Україні, зіштовхнути громадян лобами, щоб після цього сформувати маріонетковий уряд в Києві і захопити владу в країні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос.

"На політичному рівні проводиться робота щодо зниження рівня підтримки України з боку світової спільноти. Головне завдання Кремля - розхитати ситуацію в Україні, щоб потім сказати - шановні, ось ви на нас накладаєте санкції за те, що ми агресори, а адже вони самі в своїй країні не можуть розібратися", - сказав він.

Кривоніс не став виключати, що РФ готує в Україні сценарій громадянської війни, так як санкції доставляють російському керівництву дуже багато незручностей.

"Ми повинні розуміти, що агресію проти нас зробила Росія, а ми - не вороги один одному. Але нас зіштовхують лобами з приводу тієї ж "формули Штайнмайєра", наприклад. Я працював в чотирьох областях - Миколаївській, Херсонській, Запорізькій і Дніпропетровській. спілкувався з людьми. Не скажу, що це спілкування було легким, але перше питання, яке ми ставили - хто читав Мінські угоди і "формулу Штайнмайєра"? з п'ятисот-шестисот чоловік руку піднімали від сили кілька десятків", - додав він.

Представник РНБО вважає, що український народ привчили не робити власних висновків, а приймати за чисту монету, все те, що їм згодовують.

При цьому Кривонос визнав, що люди отримали мало інформації про "формулу Штайнмайєра", після чого українцям вселили новини про капітуляцію.

Говорячи про можливу широкомасштабну атаку Кремля, Кривонос зазначив, що зараз Україна повинна зайнятися організацією територіальної оборони.

"Вони можуть зробити проти нас агресію, але їм потім вкрай важко буде утримати все під контролем. Тому для Кремля дуже важливо - як можна швидше поставити тут маріонетковий уряд, який почав би танцювати під їхню дудку. Їм буде ще простіше домогтися успіху, якщо вони заздалегідь зроблять так, щоб ми один одного ненавиділи. ми повинні якомога швидше організувати реалізацію програми п'яти кроків", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готова атакувати Україну, але в Кремлі вибрали інший шлях - Сергій Кривонос.