RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Під Житомиром вбили захисника підозрюваного у справі Вороненкова

У Житомирській області вбили адвоката Святослава Пархоменка, який захищав підозрюваного в організації вбивства депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова - Олександра Лося.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

10 листопада в лісовому масиві на кордоні Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями.

В результаті смертельне вогнепальне поранення отримав директор громадської організації "Радомишльські мисливці", ще одна людина з важким пораненням госпіталізована.

"Попередньо встановлено, що між сторонами виник конфлікт, в ході якого було застосовано вогнепальну зброю. В результаті смертельну травму отримав 41-річний киянин. Також ще одна людина, 52-річний житель Київської області, була госпіталізована з важким вогнепальним пораненням", - йдеться в повідомленні.

Інші учасники конфлікту доставлені в поліцію для встановлення всіх причин і обставин події. Всі вони мешканці Радомишльського та Коростишівського районів у віці від 17 до 55 років.

Попередня кваліфікація події - ст. 15 (Замах на злочин), ст.115 (Умисне вбивство) і ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Як відомо з сайту YouControl, керівником і одним із засновників ГО "Радомишльські мисливці" є Святослав Пархоменко. Також про його смерть написав інший адвокат підозрюваних у вбивстві Вороненкова Владислав Добош.

"На жаль, інформацію про загибель Святослава Пархоменко мені підтвердили в Коростишівському райвідділі поліції", - зазначив він.

За його словами, смерть нібито пов'язана з конфліктом на полюванні.

"Досить дивна ситуація, знаючи Святослава. І звичайно полювання - досить зручна ситуація", - висловив свою думку Добош.

Як повідомляв "Апостроф", в Москві зі стріляниною був викрадений український кримінальний "авторитет" Юрій Василенко - головний фігурант справи про вбивство в Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.