RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії поранили і викрали одного з організаторів вбивства Вороненкова: РосЗМІ розкрили подробиці

У Москві зі стріляниною викрадений український кримінальний "авторитет" Юрій Василенко - головний фігурант справи про вбивство в Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Про це пише "Росбалт".

Зазначається, що під час обшуку квартири "авторитета" був виявлений гігантський арсенал зброї.

Як повідомило журналістам джерело в правоохоронних органах, ресторан "Базилік", де і стався інцидент, служив Василенко як офіс. Увечері 10 січня туди увійшла група міцних чоловіків, які наказали піти за ними.

На вулиці Василенко спробував вирватися і втекти, зав'язалася бійка, в ході якої по ньому відкрили вогонь. Далі невідомі завантажили пораненого "авторитета" в багажник машини і відвезли в невідомому напрямку.

У ніч на 11 січня в квартирі, яку орендував Василенко був проведений обшук. У приміщенні було виявлено кілька десятків одиниць зброї і вибухових речовин, включаючи снайперські гвинтівки.

Як вважають джерела, саме Василенко був одним з організаторів розстрілу в Києві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Кілька інших учасників цієї "операції" теж раніше були вбиті або зникли.

Як повідомляв "Апостроф", Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня 2017 року. Згодом генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовником вбивства є російський підприємець Володимир Тюрін.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР