RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Українські військові підірвалися на Донбасі: з'явилися дані про страшні травми, фото

У вівторок, 12 листопада, в зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військових підірвалися на міні - трагедія сталася поблизу Новотроїцького.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

За його словами, бійці виконували завдання в глибині ротних і опорних пунктів і підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

"Одному (військовому, - "Апостроф") відірвало стопу і перебило гомілку, в іншого - відкритий перелом колінного суглоба і множинні вогнепальні осколкові поранення ноги. Обидва доставлені до Волноваської районної лікарні. Стан здоров'я одного пораненого важкий, іншого - середнього ступеня тяжкості. Зараз свою роботу роблять лікарі", - зазначив Кириленко.

Він підкреслив, що інцидент стався не в зоні розведення сил.

Як уточнив журналіст Андрій Цаплієнко в своєму Telegram-каналі, в результаті підриву на міні був поранений новий командир 128-ї ОГШБр ЗСУ полковник Євген Коростельов.

"Ситуація виглядає наступним чином: комбриг з підлеглими оглядав підходи до позицій, і в цей момент один з військовослужбовців натрапив випадково на невідомий вибуховий пристрій. Так сталося, що основний удар припав на комбрига, який йшов другим... Поранення також отримали інші бійці. Всіх доставлено до військового госпіталю. Стан комбрига, стверджують джерела, стабільний", - розповів він.

Цаплієнко додав, що Коростельов - це бойовий офіцер, який з 2014 року воює в Десантно-штурмових військах. До свого призначення в гірничо-штурмову бригаду він займав посаду замкомбрига по артилерії в десантній 25-й бригаді.

Крім того, журналіст показав фото Коростельова - на знімку він у центрі.

Як повідомляв "Апостроф", 7 листопада під час обстрілу бойовиками автомобіля "Урал" загинув 23-річний боєць Герман Бродников. Незадовго до смерті він планував піти в невелику відпустку і одружитися. Поховали молодого бійця в Чугуєві.