RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Росії хлопець влаштував смертельну стрілянину в коледжі і наклав на себе руки: фото і відео

У російському місті Благовєщенськ студент в коледжі відкрив стрілянину по учнях.

Про це повідомляють в Telegram-каналі Baza.

Інцидент стався в Амурському будівельному коледжі. 19-річний студент Данило Засорін прийшов до навчального закладу з 12-каліберною рушницею моделі Іж-81 (потужна), яку взяв вдома. Хлопець сховав зброю під верхнім одягом.

Данило почав курити прямо в коридорі навчального закладу, а коли йому зробили зауваження - дістав рушницю і відкрив вогонь.

"Були поранені кілька людей. Очевидці кинулися на вулицю, побачили співробітників ГІБДД і встигли покликати їх на допомогу. Поліцейські, увірвавшись в будівлю, відкрили вогонь на поразку по стрілку і поранили його", - йдеться в повідомленні.

19-річний стрілець Данило Засорін загинув. Він був поранений в перестрілці з поліцією, після чого наклав на себе руки пострілом з дробовика.

За попередніми даними, в результаті стрілянини по людях загинула одна людина, а ще троє поранені.

Стрілець Данило Засорін

У Telegram-каналі Life Shot пишуть, що поспілкувалися з одним з учнів коледжу, де сталася трагедія. За його словами, коли стрілець з рушницею зайшов в кабінет, всі швидко сховалися під парти. Тільки один хлопець залишився стояти

"Ти що, безсмертний? Давай перевіримо", - сказав Засорін і вистрілив.

Після цього почалася паніка - всі побігли до виходу, а Засорін продовжував стріляти. Поруч з коледжем чергував наряд ДАІ. Поліцейські увірвалися в будівлю і відкрили вогонь - почалася перестрілка.

Все сталося на другому поверсі навчального закладу. За словами очевидців, місце, де все сталося всипане гільзамі. В туалеті оперативники знайшли рюкзак Засоріна з коробкою патронів, а поруч з коледжем його машину, вона була заведена.

Двоє з трьох постраждалих у стрільбі зараз знаходяться на операційному столі. У одного вогнепальне поранення в області шиї і плеча, в іншого - живота і сідниці. Ще одній людині Засорін вистрілив в стегно. Пораненому вже надали медичну допомогу - його стан задовільний.

Як зазначили в МОЗ, у поранених безліч травм, а один з них у важкому стані.

За версією МВС, стрілянина в коледжі відбулася, попередньо, через сварку між учнями.

"Коли інспектори піднялися на другий поверх навчального закладу, побачили громадянина зі зброєю. Він зробив постріли в бік інспекторів ДПС, поліцейські відкрили вогонь у відповідь. Зловмисника блокували в аудиторії. З метою забезпечення безпеки життя і здоров'я громадян, співробітники поліції вивели всіх, хто знаходиться в приміщенні людей на вулицю. На місці події виявлено тіла двох молодих людей, в тому числі того, хто здійснював стрілянину, також в результаті інциденту, попередньо, троє постраждали. За попередніми даними, зловмисник скоїв суїцид з використанням своєї зброї. Вона зареєстрована на даного громадянина", - йдеться в повідомленні.

У правоохоронних органах зазначили, що охоронець коледжу лише розвів руками, коли йому повідомили про людину з рушницею в будівлі.

Засорін на початку пари зайшов в аудиторію і направив зброю на викладачку. Він сказав їй забратися звідси. Вчителька побігла на пост охорони, а потім в магазин і попросила зателефонувати в поліцію. Вона хотіла повернутися назад в коледж, але продавці її зупинили.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею вбивство з хуліганських спонукань.

Як пише Telegram-канал Mash, вогонь в Благовєщенську відкрив 18-річний студент 4 курсу місцевого коледжу. За словами однокурсників, він стріляв жертвам в спину. Є інформація, що Засорін почав стріляти після того, як його вигнали з аудиторії за запізнення.

"Студента попросили вийти під час розпочатого заняття, через якийсь час він повернувся з п'ятизарядною рушницею в руках і почав стріляти", - пишуть в мережі.

Інші учні характеризують Засоріна як тихого і спокійного хлопця. За попередніми даними, при стрільбі загинув його однокурсник Олексій Голубничий.

"Загиблий при стрілянині в Благовіщенському коледжі Олексій Голубничий збирався одружитися на своїй дівчині Дарині. Хлопець планував зробити пропозицію буквально днями, дівчина мріяла пов'язати з ним свою долю", - йдеться в повідомленні.

Загиблий в стрільбі Олексій Голубничий

Інший учень Касьян Кам'янець отримав вогнепальне поранення в шию, в украй важкому стані його доставили в операційну.

За словами студентів, причиною стрілянини могла стати помста через дівчину.

"Однокурсники Засоріна розповіли поліцейським, що над дівчиною стрілка поглумилися в одному з приміщень коледжу (заяви в органи від неї немає). Дізнавшись про те, що трапилося, Данило розлютився, потрапив в аудиторію і став цілитися в тих, кого вважав причетним до події", - пишуть в мережі.

Дану інформацію перевіряють слідчі. Вони планують допитати дівчину і рідних Засоріна.

Як повідомляв "Апостроф", в російському місті Кіров затримали учня, який хотів влаштувати теракт в школі за допомогою вибухівки та зброї.