RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Рятували друга: у Львові сусіди призовника влаштували напад на співробітника військкомату

У понеділок, 18 листопада, у Львові люди напали на співробітника військкомату, щоб врятувати свого друга від призову.

Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного військового комісаріату.

Інцидент стався в Сихівському районі міста під час оповіщення громадян призовного віку. Там один з призовників не з'являвся в комісаріаті для проходження служби. Тому співробітники прийшли самі за адресою прописки хлопця, щоб вручити йому повістку.

Співробітник військкомату попросив призовника зібрати речі та піти за ним. Той, в свою чергу, пішов в квартиру нібито виконувати наказ. Однак хлопець подзвонив своїм друзям, які проживали на поверх вище нього в багатоповерхівці. Сусід, який спустився, був п'яний і запропонував представникам військкомату вийти для бесіди на вулицю.

Однак, коли вони спускалися по сходах, він почав бити руками в обличчя офіцера. Після того, як військовослужбовець втратив рівновагу, він продовжив наносити удари ногами в голову. Потім до бійки приєднався колега з тієї ж квартири третього поверху.

Вийшовши на вулицю повз проїжджав патруль поліції. Побачивши його кривдники втекли до себе в квартиру і продовжили погрози з вікна оселі.

"Особу одного з нападників попередньо встановлено. Військовослужбовець військкомату звернувся із заявою в Галицький райвідділ поліції і у 8-му лікарню Львова де йому була надана медична допомога. Попередньо, загрози життю і здоров'ю немає", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 14 жовтня в Тернополі співробітники військкомату в різних місцях міста затримували молодих чоловіків: на ранок біля будівлі військкомату зібралися батьки затриманих з адвокатами.