RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​НП з танкером біля узбережжя Одеси: з'явилися фото, відео і нові подробиці

Танкер "Делфі" (IMO 8866266), що пережив бурю в Одесі, залишився на мілині біля берега.

Про це повідомляє видання "Думська".

Судно прибило до пляжу "Старий" в Одесі, і воно вдарилося об хвилеріз. Положення та стан судна контролює один SAR. Рятувальна операція так і не починалася.

Як стало відомо в результаті, на борту перебувають троє членів екіпажу. Капітан відмовляється подати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника, зв'язатися з яким неможливо.

Як повідомив на засіданні при губернаторі, в якому брали участь прикордонники, портовики, рятувальники і медики оперативного штабу в.о. начальника адміністрації Одеського порту Денис Карпов, екіпаж судна складається з трьох осіб громадян України (капітан, старший механік і матрос). За даними видання "Думська", моряки сподівалися на допомогу судновласника, але він на зв'язок не виходить і капітан відмовляється надавати будь-які відомості про власника. Запасів палива для підтримки роботи дизеля-генератора було до 18 листопада, а води та їжі до 1 грудня. З кінця 2018 року у судна відсутні будь-які судові документи - воно "сіре".

Встановлено, що танкер знаходиться на якорі в цьому районі з травня 2019 року. Його судновласник з Великобританії, а порт приписки - Румунія.

За словами Карпова, екіпаж раніше відмовився від будь-якої допомоги: "Ми за рішенням капітана порту "Одеса" направили буксир, пропонували їм "прийняти кінець", а вони відмовилися, як і покинути борт судна. Також відмовилися подати сигнал SOS, який дає нам можливість почати аварійно-рятувальні операції".

Карпов зазначив, що суднова команда в сум'ятті, морально і фізично пригнічена, третю добу намагаються боротися без їжі, води та освітлення. Вчора пропало електроживлення.

Танкер "Делфи"
1 / 1
Танкер "Делфи"
1 / 1
Танкер "Делфи"
1 / 1
Танкер "Делфи"
1 / 1
Танкер "Делфи"
1 / 1
Танкер "Делфи"
1 / 1
Танкер "Делфи"
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", в місті Находка (Росія) стався вибух на танкері "Залив Америка", в результаті чого загинули люди.