RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З'явилися результати експертизи однієї з головних доказів у справі Шеремета

Експертиза показала, що міна, яку знайшли у ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета, є бойова.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

"Можна зробити висновок про те, що... представлений на дослідження предмет... є вихлощенною (без вибухових речовин і додаткових детонаторів) промислово виготовленою протипіхотною осколковою міною спрямованої дії МОН-50, яка в даному на дослідження вигляді до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв не відноситься", - йдеться в розпорядженні.

Також в матеріалах експертизи зазначено, що такі міни бувають навчальними, проте в такому випадку вони мають відповідне маркування.

Усередині корпусу від міни, яку зберігав Антоненко, виявили "залишки пластичної речовини жовтого кольору". Експертиза встановила, що це "вибухова речовина на основі гексогену".

Як повідомляв "Апостроф", 23 грудня Апеляційний суд міста Києва після розгляду скарги сторони захисту прийняв рішення залишити Андрія Антоненка, обвинуваченого в замаху на журналіста Павла Шеремета, під вартою.