RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Херсоном через вбивство жителі влаштували бунт проти поліції: фото і відео

У місті Каховка Херсонської області місцеві жителі влаштували акцію протесту під будівлею поліції, вимагаючи провести неупереджене розслідування резонансного вбивства 26-річного чоловіка.

Про це повідомляє блогер Антон Ходза на своїй сторінці в Facebook.

Він написав, що 1 січня житель Каховки приїхав до своєї колишньої дружини, щоб вирішити питання опіки над дитиною. У нього, ймовірно, вистрілив нинішній співмешканець жінки, колишній співробітник правоохоронних органів.

"Нашпигований свинцем. Більше 15 пострілів. Не факт, що стріляв він один. У той час в будинку були його друзі, в тому числі діючий співробітник поліції. Він зараз проходить просто як свідок. 3 січня постраждалий чоловік від отриманих поранень помер в реанімації" , - написав Ходза.

Також він пояснив подальшу ситуацію, яка сталася з розслідуванням вбивства.

"Ну а далі все як ми звикли: відео з камер спостереження зникло, сліди крові на вулиці зникли, та й взагалі це самооборона була", - додав блогер.

Місцевий портал "Міст" повідомив, що в ході мітингу люди запалили смолоскипи, кидали піротехнічні вироби і фарбу в напрямку райвідділу, а потім зібрали під будівлею шини і підпалили їх.

Зустріч переговорної групи від активістів з керівництвом поліції каховчан не заспокоїла. Поліція стверджує, що вбивця був один і зброя також використовувалося одна, хоча жителі вважають, що їх могло бути троє.

"Реаніматолог вийшов і сказав, що там залізні кулі з автомата. І взагалі сказав, що там було три види, три різних зброї", - повідомила мати загиблого Олена Чебукін.

Свідка змусили пройти поліграф. Перевірка показала, що поліцейський-очевидець НП в стрільбі не брав участі.

Як повідомляв "Апостроф", родичі загиблого в Прилуках Дениса Чаленко кілька разів виходили на мітинг під будівлю поліції , звинувачуючи її в нечесному розслідуванні.