RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Катастрофа літака МАУ: в мережі вказали на неузгодження в заяві іранського генерала

Військовослужбовець ЗСУ Ігор Лук'янов пояснив, в чому полягають протиріччя в заяві командувача ВПС Ірану і бригадного генерала Аміра Алі Хаджизаде про удар по українському літаку, який було збито в небі над Тегераном 8 січня, в результаті чого загинули 167 осіб, в тому числі 11 українців.

Про них він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Рішення на відкриття вогню приймає не оператор, а в кращому випадку командир бригади, в особливих умовах він може делегувати такі повноваження, але не оператору точно, він не володіє інформацією для цього, припустимо, що це було саме так, але головне питання як оператор може ідентифікувати ціль?" - пише військовий.

Лук'янов також припустив, що "найцікавіше почнеться, коли візьмуться розбирати як трапилася помилка ідентифікації і хто налаштовував запитувач, і чиї розрахунки були в комплексній системі ППО".

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував зізнання Ірану в збиття українського літака МАУ поблизу Тегерана.

До цього в Ірані заявили, що ракета ППО країни "земля-повітря" через "помилку людини" збила літак МАУ в Тегерані вранці 8 січня.