RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Про що Зеленський сказав українцям під час відеозвернення 11 січня

У суботу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців через катастрофу літака МАУ в Ірані в середу, 8 січня.

Відповідне відеозвернення голови держави розміщено на його офіційних каналах в соцмережах, яке відбулося після завершення розмови з президентом Ірану Хасаном Рухані.

"Для повного завершення розслідування ще потрібно провести ряд дій. Зараз вони намагаються реконструювати літак", - сказав він.

Також Зеленський розповів про долю "чорних ящиків" літака.

"Ми також домовилися про початок спільної роботи по розшифровці двох бортових самописців - "чорних скриньок". Ми домовилися про повну юридичну і технічну взаємодію, включаючи питання отримання компенсації. Ми домовилися, що ніхто не відкрутиться", - запевнив глава держави.

Крім того, президент повідомив, що уряд надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих українців.

"Офіс Генерального прокурора України порушив справу за фактом вбивства громадян України. Уряд надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих. Держава також буде всіляко сприяти отриманню ними компенсацій від перевізника, страхових компаній і Ісламської Республіки Іран", - казав президент.

Також Зеленський пообіцяв покарати всіх винних у трагедії.

"Я поверну всіх загиблих близьким і рідним. Вони зможуть з ними попрощатися по-людськи. Ми гідно вшануємо їх пам'ять. Всіх винних буде покарано", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про орієнтовну дату повернення тіл українців, загиблих в авіакатастрофі в Ірані.