RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Відеозвернення Зеленського до українців у зв'язку з катастрофою в Ірані: відео

У суботу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ситуації зі збиттям літака МАУ в Тегерані.

Про це повідомляється у Telegram глави держави.

Відеозвернення відбулося після консультацій Голови держави з групою українських фахівців, що працюють на місці трагедії в Ірані, міжнародними партнерами та телефонної розмови з Президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані.

Зеленський звернувся до народу відразу після розмови з лідером Ірану.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт називав кілька причин авіакатастрофи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив заяву, що у канадської розвідки є дані, що підтверджують версію попадання ракети в український літак в Ірані.

До цього президент США Дональд Трамп заявив, що "не вірить" у версію катастрофи українського літака в Ірані через технічну несправність.

Пізніше офіційний представник уряду Ірану Алі Рабей назвав "брехливими" заяви світових лідерів, що літак МАУ був збитий іранською ракетою.

Американський канал ABC News зробив відеореконструкцію ракетної атаки Ірану на літак МАУ, який зазнав аварії в Тегерані.