RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Люди бігали в окропі: всі подробиці "пекельного" потопу в ТРЦ Києва і дані про постраждалих

У результаті прориву труби тепломережі біля ТРЦ Ocean Plaza в Києві, який стався в понеділок, 13 січня, люди на першому поверсі будівлі буквально бігали в киплячій воді, постраждало 10 осіб.

Про це заявили в Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Києві.

За даними відомства, трьом постраждалим надали допомогу на місці, інших госпіталізували.

З маршрутного таксі, а також тролейбуса, що опинилися в паровій завісі, було винесено 7 осіб.

"Гаряча вода з тепломережі потрапила на нульовий поверх магазину "Ашан" і перший поверх ТРЦ Ocean Plaza. Всіх працівників і відвідувачів магазину "Ашан" і ТРЦ Ocean Plaza вивели на безпечну відстань. Рятувальники на руках винесли з будівлі 6 осіб" , - заявили службі.

Також рятувальники витягнули провалився мікроавтобус з провалу, що утворився.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Незабаром головний інженер "Київтеплоенерго" Юрій Паливода заявив, що причиною прориву труби стала фізична зношеність мережі. Він зазначив, що тепломагістраль у Голосіївському районі столиці будувалася ще в 1987 році, хоча аварійною її не рахували, оскільки вона пройшла влітку випробування.

Планується, що на місці прориву асфальт буде знятий повністю, замінять труби. У поліції Києва вже попередили містян і гостей столиці, що в зв'язку з проведенням ремонтних робіт на вулиці Антоновича (поблизу торгового центру) рух по вулиці Антоновича повністю буде обмежено (від вул. Загородньої до бул. Дружби Народів).

Як раніше повідомляв "Апостроф", в листопаді 2019 року в мережі з'явилося відео, як автомобіль провалився в яму з окропом на дорозі, яка виникла через прорив теплотраси на вулиці Саксаганській у Києві.