RU  UA  EN

Четвер, 10 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.70
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

10 жовтня

Всі новини

В Молдові українського дипломата підозрюють у зґвалтуванні: ЗМІ розкрили подробиці

Співробітник консульства України в Молдові підозрюється в згвалтуванні 17-річної дівчини.

Про це повідомило молдовське видання Deschide.md з посиланням на джерела.

Відзначається, що в другому за величиною молдовському місті Бєльци увечері 4 лютого два чоловіки 37 і 38 років згвалтували дівчину. Також цю інформацію підтвердила прес-секретар інспекторату Бельц Євгенія Молчанова.

"Встановлюються всі обставини, але з огляду на те, що вона неповнолітня, ми зобов'язані захищати її. Інших деталей поки надати не можемо", - сказала вона.

За даними джерела видання, один з двох чоловіків затриманий на 72 години, а другого, 37-річний, поки на волі в зв'язку з тим, що у нього дипломатична недоторканність. Джерело заявило, що мова йде про консула України в Бєльцях Олександра Сторожука.

"Інформація про причетність співробітника консульства в Бєльцях до цього злочину зараз перевіряється і встановлюються всі обставини. Він не затриманий, звинувачень в якомусь злочині йому не пред'явлено. До закінчення розслідування, яке проводять компетентні органи Республіки Молдова, нічого не можемо коментувати. Наскільки я знаю, він на місці, працює", - повідомила виданню" Комсомольская правда в Молдове" прес-секретар посольства України Алла Отверченко.

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році у нардепа Романа Іванісова виявили судимість за групове згвалтування.