RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Екс-бійці "Беркута" повернулися до Києва і звернулися до Зеленського: фото

Колишні бійці "Беркута" написали відкритий лист українському президентові Володимиру Зеленському. У ньому вони попросили не амністувати учасників євромайдан, а також вести неупереджене розслідування подій 2014 року.

Текст листа в Facebook опублікував Олександр Горошинський.

У повідомленні говориться, що колишні бійці "Беркута" Олександр Маринченко та Сергій Тамтура повернулися до Києва після обміну в рамках нормандських домовленостей.

Вони порахували, що обмін дозволить привернути увагу влади і громадськості до питання об'єктивної оцінки подій 2014 року.

"Це був державний переворот. А частина протестуючих не були мирними - вони були озброєними злочинцями. Вони закидали правоохоронців камінням, катували, палили "коктейлями Молотова ", розстрілювали їх з вогнепальної зброї!

Про який справедливе розслідування тих подій може йти мова, якщо цим злочинцям дозволили уникнути покарання?! Їх спільники у владі в 2014 році прийняли закон про амністію з єдиною метою - приховати від українського народу правду", - йдеться в листі бійців.

Нагадаємо, що ввечері в суботу, 28 грудня, під Лук'янівським СІЗО в Києві збираються активісти, які хочуть перешкодити вивезти обвинувачених в розстрілах на Майдані екс-беркутівців для обміну.