RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Ірані зухвало висловилися про передачу "чорних ящиків" збитого літака МАУ Україні

Керівництво Ірану заявило, що не доторкнеться до "чорних скриньок" збитого 8 січня українського літака МАУ за відсутності представників всіх зацікавлених в розслідуванні сторін. Також тут відмовляються передавати інформацію з них урядам інших країн.

Про це заявив іранський міністр закордонних справ Мохаммад Джавад Заріф.

За його словами, Тегеран має право очолити розслідування катастрофи літака МАУ. При цьому він зазначив, що влада Ірану не має права самостійно досліджувати вміст "чорних скриньок" українського Boeing 737.

"Ні, ми не доторкнемся до "чорних скриньок" при відсутності всіх зацікавлених сторін", - зазначив Заріф.

При цьому він не став заперечувати, що літак збили іранською ракетою. Він підкреслив, що Ірану потрібні західні технології, досвід і знання, щоб розшифрувати вміст "чорних скриньок".

"Ми просили допомогти нам, чому Сполучені Штати нам не допомагають? Це гуманітарне питання. Чому нам не надали програмне забезпечення та професійну компетенцію", - сказав міністр.

Він додав, що зараз з "чорними ящиками" ніхто не працює.

Нагадаємо, що в мережі з'явилася розшифровка аудіозапису з переговорами диспетчерської служби аеропорту Тегерана і другого пілота літака компанії Iran Aseman Airlines в момент попадання ракети в літак МАУ в середу, 8 січня.