RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Україна залишиться без ракет: названо головну проблему держоборонзамовлення на 2020 рік

Проект держоборонзамовлення-2020 може остаточно ліквідувати ракетну програму України.

З такою заявою виступив журналіст Юрій Бутусов, який описав ситуацію на своїй сторінці в Facebook.

За словами Бутусова, під час засідання РНБО розглядається єдиний конкретний документ оборонного планування в Україні - Державне оборонне замовлення. У журналіста є питання до того, як цей ключовий документ написаний. Він вважає, що якщо його приймуть у такому вигляді, то "це буде не просто ганьбою, це буде свідомий зрив ключових оборонних ініціатив".

"Проект ДОЗ, на жаль, згортає всі українські ракетні програми ... Без таких засобів ракетна програма просто помре, і усі унікальні досягнення останніх років будуть поховані. Всі країни світу розвивають тактичне і оперативно-тактична ракетна зброя, реактивні системи залпового вогню", - написав він.

Також журналіст додав, що в документі не передбачено коштів на покупку 1 55 мм гаубиць проекту "Богдана".

"Немає коштів на квадрокоптера і на авіаційні боєприпаси для них. Як і раніше все це будуть купувати волонтери за свої... В такому вигляді ДОЗ приймати не можна. Він вимагає серйозних доопрацювань. Його прийняття в такому кричущому вигляді покаже, що ніякої уваги до обороноздатності країни керівництво країни не проявляє. Думаю, найрозумнішим було б з боку Зеленського відправити проект на доопрацювання", - додав він.

Нагадаємо, що концерн "Укроборонпром" виграв суд у російської компанії "Авіа-ФЕД-Сервіс" у справі проти заводу "Артема".