RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Росії зґвалтували і вбили 13-річну дівчинку, закопавши тіло в лісі: фото і відео

У селі Тамбовської області (Росія) було знайдено тіло 13-річної Лізи Чернової - її згвалтували і вбили.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс livejournal.

"7 березня в селі Бокіно Тамбовської області була дискотека, присвячена жіночому дню. І Ліза Чернова вмовила маму відпустити її з умовою, що вона вийде з неї до 22:00 і подзвонить мамі, коли піде додому. Дівчинку зрозуміти можна. У селі не так багато розваг. І ніхто не знав, що може статися...", - йдеться в повідомленні.

За словами однокласників, Ліза вийшла з дискотеки приблизно о 22:00. Їй пропонували проводити, однак вона відмовилася. Дівчинка подзвонила мамі, та їй відповіла, а батько пішов їй назустріч. Мама незабаром передзвонив, але на дзвінки ніхто не відповідав. Свідки потім говорили, що чули крики.

Підозрюваний у вбивстві дівчинки був затриманий 9 березня. Затриманий - 35-річний Олександр Ліпатов. Він розповів, що взяв у родичів автомобіль і вирішив покататися по селу. Коли чоловік побачив дівчину на дорозі, захотів здивувати маневром, проте випадково збив її. Ліпатов злякався, що вона померла, закинув тіло в багажник, після чого викинув в річку.

У пошуках Лізи брали участь понад 600 осіб, в тому числі співробітники МНС, поліції, слідчі, місцеві жителі, волонтери пошукового загону "Ліза Алерт". Водолази шукали в річці. Адже вбивця говорив, що викинув тіло в річку.

Як з'ясувалося, чоловік брехав.Тело дівчинки виявили в лісі під Котовськом. Там його і закопав вбивця.

Експерти відзначили, що травми, які виявили на тілі дівчинки, з більшою ймовірністю виключають версію підозрюваного про нібито ДТП. Судмедексперти виявили у дитини черепно-мозкову травму, синці на обличчі. За попередніми даними, причиною її смерті стала механічна асфіксія.

"Характер і локалізація тілесних ушкоджень на тілі жертви з більшою ймовірністю виключають версію підозрюваного про дорожньо-транспортну пригоду, що відбулася", - підкреслили в СУ СК РФ по Тамбовській області.

Напередодні, за словами слідчих, підозрюваний тепер уже у вбивстві все-таки вказав місце, де закопав тіло жертви - це ліс під Котовськом. Сам він, житель цього міста. Труп знайшли на глибині півтора метра в землі. Вбивця замаскував місце так, що виявити поховання випадково було просто неможливо.

"Місцеві жителі, так і правоохоронці не виключають, що підозрюваний плутається в свідченнях, намагаючись приховати більш тяжкий злочин. Адже, за словами деяких очевидців, разом з Ліпатовим в той вечір ніби як були ще троє осіб. Тому не виключено, що в кримінальній справі можуть з'явитися нові фігуранти", - йдеться в повідомленні.

Батьки вбитої не вірять словами підозрюваного і сподіваються на об'єктивне розслідування. Заяву про зникнення Лізи вони подали в поліцію тільки вранці, а всю ніч намагалися знайти доньку самостійно. Кажуть, що Ліза ніколи не спізнювалася і завжди поверталася в обумовлений час.

Як повідомляв "Апостроф", 21 червня в смт Іванівка Одеської області сотні людей прийшли провести в останній шлях жорстоко вбиту 11-річну Дашу Лук'яненко.