RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Серед пасажирів - вагітні та діти: скандальні деталі обсервації українців, що приїхали з Росії

У Харківській області стався скандал з відправкою на обсервацію українців, які приїхали з Росії.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє Telegram-канал "Харків 1654".

За свідченням українців, які прибули в країну через пункт пропуску "Гоптівка", після в'їзду їх повідомили про обов'язкову обсервацію на території санаторію "Роща" в Пісочині (Харківська область).

При цьому можна було підписати відмову від обсервації та вибрати самоізоляцію, але в цьому випадку співробітники правоохоронних органів попередили про можливі повістки з суду з подальшою необхідністю сплати штрафу (від 17 до 32 тис. гривень) за відмову від обсервації.

Однак майже всі підписали відмову від обсервації.

Підкреслюється, що при в'їзді в Україну прибулим ніхто не вимірював температуру. Людей довгий час тримали в замкнутому просторі автобусу, без дотримання норм дистанціювання. При цьому деякі з пасажирів були без медичних масок.

"До цього люди близько 4-5 годин перебували на нейтральній смузі в очікуванні автобуса, оскільки піший перехід на кордоні закритий", - йдеться в повідомленні.

Серед очікуючих були вагітні жінки та однорічні діти, але їх відвезли раніше попутні машини, що слідували в бік України.

Троє людей з числа прибулих в Україну все ж погодилися на обсервацію. На даний момент їх везуть в санаторій "Роща" в Пісочині Харківської області. Одна з жінок, що прямує туди, повідомила, що в автобус зайшов чоловік і представився співробітником облдержадміністрації. Він пообіцяв, що в санаторії не буде проблем з харчуванням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МВС роз'яснили, що загрожує українцям, які тікають з обсервації.