RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Чорнобильську зону екстрено відправили сотні пожежних: що відбувається

У Чорнобильську зону, де більше 10 днів йде боротьба з масштабною пожежею, екстрено відправили понад 500 пожежників.

Про це повідомляє "Сегодня".

За пояснив виданню член громадської ради в Держагентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко, спочатку йому надійшла інформація, що під Чорнобилем сталася нова пожежа.

"Нам вдалося уточнити інформацію з Чорнобиля, що туди везуть людей, щоб прочесати ліс і загасити тліючі залишки пожежі. Тому це не нова пожежа. Тліти в Чорнобильській зоні буде ще кілька днів", - сказав він.

До цього Ємельяненко розмістив у Facebook повідомлення про те, що в Чорнобильській зоні виникла нова пожежа. Однак пізніше він видалив цей пост.

Голова громадської ради в Держагентстві з управління зоною відчуження Олександр Сирота повідомив, що на даний час там йде дощ, а нових загорянь немає.

"Зараз в зоні йде невеликий дощ. За інформацією штабу, нових загорянь немає, є тління лісової підстилки та горільників. Вранці почнуться роботи по обкопуванню та ліквідації", - зазначив він.

У ДСНС Київської області також запевнили, що нових вогнищ загоряння в зоні відчуження немає.

"Можу підтвердити, що завтра 500 пожежних приїжджають в зону відчуження на ротацію. І це доступна всім інформація. Рятувальники змінюються там кожні дві-три доби. Що ж стосується інформації активіста з приводу нового спалаху в Чорнобильській зоні, то нових вогнищ загоряння там немає. Сьогодні там проводили обліт всієї території і відритих вогнищ загоряння не помітили. Є проблема з тлінням торфу в Поліському районі і туди сьогодні на розвідку виїжджали пожежні. Відкритих осередків займання в Чорнобильській зоні немає", - сказала голова прес-служби ДСНС у Київській області Вікторія Рубан.

Пожежі в Чорнобильській зоні відчуження почалися з 4 квітня і швидко поширилися. І лише 14 квітня пішли дощі, відкритий вогонь вдалося загасити, проте зараз триває тління.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що вогонь в Чорнобильській зоні підбирається до сховища радіоактивних відходів.