RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

14 червня

13 червня

Всі новини

У Польщі спіймали фейкового "українського генерала" з вінтажним арсеналом: фото

Поліція міста Познань (Польща) затримала чоловіка, який стверджував, що він український генерал і зберігав вдома 27 примірників зброї, третя частина якої - бойова.

Про це повідомляє прес-служба поліції Польщі.

Під час обшуків у нього знайшли 27 примірників зброї, майже третина з якого виявилася придатною до бойового застосування. Усе інше, в тому числі гранати, були добре зробленими копіями. Також було виявлено інформаційні таблички українською мовою з написами про необхідність зберігання зброї чистою.

Чоловіка затримали пізніше в іншому місті. Одягнений він був у український військовий мундир з емблемами Національної гвардії України і шевронами українських прапорів.

Затриманий пояснив свій арсенал колекціонуванням. Згідно з польським законодавством, деякі екземпляри зброї чоловік зобов'язаний був зареєструвати, а деякі - взагалі не мав права зберігати вдома.

Поліція пред'явила чоловікові звинувачення в нелегальному володінні зброєю і знущанні над членами своєї сім'ї. Він тимчасово заарештований на три місяці. Фейковому "українському генералу" загрожує до восьми років ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ затримала одесита, який збував зброю з району проведення ООС на Донбасі. Зброю він отримував від своїх спільників по пошті, а також ремонтував і модернізував стару зброю.