RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Гуртожиток став ізолятором: під Києвом зафіксували новий спалах коронавірусу

У селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом зафіксували спалах коронавірусу.

Італія і Британія перемагають в "битві": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомила прес-служба Київської обласної державної адміністрації.

Спалах зафіксовано в гуртожитку, розташованому за адресою: вулиця Оксамитова, 18-а.

"Це 20-поверхова будівля, що належить приватному ВНЗ. Система - блокова. На кожному поверсі по 4 блоки. На кожні три кімнати - кухня та санвузол. За попередніми оцінками, в даний час там знаходиться 152 особи, в основному іноземні студенти. Захворіло 6 з них та комендант гуртожитку ", - наголошується в повідомленні.

Спалах захворювання було виявлено випадково. У ніч на п'ятницю, 24 квітня, 22-річному хлопцю стало погано і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу в нього не було. Однак, в лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат.

У неділю, 26 квітня, почали тестувати контактних осіб. Вже протестували 20 осіб. До вечора 27 квітня надійшло ще 50 зразків. Тестування триває.

В даний час вживаються протиепідемічні заходи: обмежено доступ до гуртожитку сторонніх осіб; обмежено пересування мешканців гуртожитку між поверхами; проводиться щоденний температурний скринінг всіх мешканців гуртожитку; проведено дезінфекцію будівлі.

Даний гуртожиток за рішенням Кабміну визначено ізолятором.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в місті Вишневе Київської області в одному з гуртожитків було зафіксовано масове захворювання на COVID-19.