RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вбила дочку і кидалася з ножем на "копів": всі деталі дикої історії з голою жінкою в Харкові

У Харкові в четвер, 30 квітня, затримали голу жінку з пакетом в руках, в якому була відрізана голова її 13-річної дочки.

"Апостроф" розповідає все, що відомо про жахливу трагедію.

Як розповіли в поліції, в одній руці жінка тримала ніж, в іншій - пакет з відрізаною головою. Під час затримання вона поводилася агресивно і кидалася на поліцейських із заточуванням. Відповідати на питання поліції жінка відмовилася. Її стан був неадекватним, хоча ані алкоголю ані наркотиків в її крові виявлено не було.

Через деякий час в службу "102" зателефонував 40-річний чоловік з села Подвірки. Він повідомив, що вранці виявив в сусідній кімнаті свого будинку тіло своєї 13-річної племінниці. Він також розповів, що живе в будинку разом зі своєю 38-річною сестрою та її дочкою.

Що відомо про вбивцю

Пізніше в ЗМІ повідомили ім'я затриманої - це жителька села Подвірки Харківської області Тетяна Янова, їй 38 років. Убита дівчинка - її 13-річна дочка Христина.

Як розповів її брат, сім'я жила бідно, але мати постійно працювала. Дівчинка, за словами дядька, завжди добре виглядала.

Що кажуть сусіди

Сусіди також підтверджують цю інформацію. За словами жителів села Подвірки, затримана не була ані алкоголічкою, ані наркоманкою. Мала постійну роботу, про дочку дбала. Дівчинка ходила в школу, була веселою.

"Нормальна, адекватна ... Випивала у свята, як і всі, але (алкоголічкою, наркоманкою) була ...", - розповів один із сусідів.

Деякі сусіди висунули припущення, що дівчинку могла вбити не мати, а її співмешканець.

"Кажуть, що вона жила з якимось садистом. Можливо, вона тікала від нього з горя. Вона живе у нас на селищі. Я багато разів її бачила - не скажеш, що вона неадекватна", - розповіла інша сусідка.

Ще одна місцева жителька розповіла, що чула гавкіт собак вночі, у затриманої жінки за непідтвердженими даними раніше вбили брата.

Що загрожує вбивці

Як повідомили у відділі комунікації облуправління міліції, слідчі Дергачівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом вбивства 13-річної дівчинки з п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України.

"Жінку затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Всі обставини встановлюються", - відзначили в поліції.

За словами поліцейських, на затриману чекає психіатрична експертиза, яка допоможе відповісти на питання, що штовхнуло жінку на вбивство і чи немає у неї психічних відхилень.

Пізніше в мережі опубліковали відео суду над підозрюваною.

Дядько дівчинки

За даними ЗМІ, дядько вбитої дівчинки Антон багато пив, виносив з дому каструлі і сковорідки, щоб здати їх на металобрухт. До нього постійно ходили його друзі для спільних пиятик, всю їжу, приготовлену Тетяною та Крістіною, вони з'їдали. Антон, за словами друга сім'ї, крав консервацію у сусідів, між ним і Тетяною часто були скандали.

Антон неодноразово бив Тетяну, вона викликала поліцію, але реакції від правоохоронних органів не було. У поліції Тетяна не раз питала - ви приймете заяву тільки коли він когось з нашої сім'ї вб'є?

Також за даними ЗМІ, Антон приставав до маленької Христини, постійно кликав полежати разом і міг вщипнути за попу.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося повне відео затримання жінки, яка голою бігала вулицями Харкова з відрубаною головою дочки. В її затримання брали участь чотири екіпажі патрульних.