RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні назріває скандал з виробництвом тестів на коронавірус: відео

В Україні одного з виробників тестів на коронавірус запідозрили в тому, що продукт не відповідає заявленим характеристикам. До даного моменту компанія випустила близько 600 тисяч тестів, які вже використовували по всій країні.

Як говориться в сюжеті ТСН, всі 28 регіональних лабораторій перевірили тести і не мали до них претензій, про що заявили в компанії-розробника.

Днями в ЗМІ з'явилася інформація про те, що МОЗ розіслав листи в регіони з рекомендацією відмовитися від даних тестів. У листі йдеться, що тести не є достатньо чутливими і можуть визначити вірус тільки в 20% випадків.

При цьому в лабораторії інформацію не підтверджують, хоча в МОЗ перевірку вважають некоректною.

Перед тим, як потрапити на ринок, розробник перевіряє сам себе. Потім в кожній з лабораторій, де проводять діагностику, роблять верифікацію.

"Ми постійно тримаємо контакт з усіма споживачами по всій Україні. До нас в день звертається по 5-7 різних лабораторій і у всіх все прекрасно працює. Тільки в одній лабораторії з 28 виникли якісь питання", - говорять в компанії-виробнику.

У МОЗ вже призначили позапланову перевірку, але поки конкретних висновків там робити не поспішають.

Відомо, що над розробкою тестів працювали три групи вчених: дві приватні лабораторії і одна державна. У всіх випадках виробництво супроводжувалося всілякими непорозуміннями.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я потрапило в скандал через картинок, що стосуються боротьби з коронавірусом.