RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

​Силою забрали прямо з поста: з'явилися дані про бійця ЗСУ, якого викрали окупанти на адмінкордоні з Кримом

Військового ЗСУ Євгенія Добринського, якого викрали біля адмінкордону з Кримом, окупанти забрали без зброї.

Про це повідомляє військовий журналіст Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.

Старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади ніс службу на спостережному пункті "Берлога". Цей пункт знаходиться біля залізничного моста на лінії контролю з анексованим Кримом. Перед ним немає постів українських прикордонників, він на передовій.

Відомо, що Добринський перебував на посту один. У момент викрадення він був без зброї.

"Приблизно о 10:00 представник російських спецслужб дзвонив в батальйон, уточнювали особисті дані солдата, очевидно, противник буде оформляти Добринського як нібито того, хто порушив кордон РФ", - написав журналіст.

На його думку, солдат на посту без зброї - грубе порушення в організації служби. Бутусов підкреслив, що необхідна об'єктивна оцінка боєготовності і боєздатності армії.

"Очевидно, найближчим часом противник буде використовувати нашого солдата в своїй пропаганді. Що ж, це результат наших помилок і системних проблем, які не вирішувалися. За слабкість на війні завжди б'ють", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в місті Покровськ (Красноармійськ) Донецької області злочинці викрали та катували учасника бойових дій, добровольця, ветерана АТО.